Staj Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sevgili öğrencilerimiz,

Staj süreci ile ilgili sizlerden sıklıkla aldığımız soruları derledik. Lütfen staj süreci ile ilgili soru sormadan önce Staj Rehberini ve Sıkça Sorulan Soruları inceleyiniz. Bu sayfalarda cevabını bulamadığınız sorular için bölüm staj sorumluları ile iletişime geçebilirsiniz.

Soru 1: Alttan zorunlu dersim var, ama stajı almaya kredim yetiyor. Bu durumda staj yapabilir miyim?
Cevap 1: Evet bu durumda staj yapabilirsin.

Soru 2: Zorunlu staj da alttan ders olmamalı gibi şart var mı?
Cevap 2: Hayır böyle bir şart yok. AKTS kredi limitini aşmadığın sürece 1 yada 2 ders alabilirsin. ANCAK staj yapabilmek için genel not ortalamanın 1.80 üzerinde olması gerekiyor.

Soru 3: Zorunlu staj kabul formunda şirketin imzasının ıslak imza olup olmaması sizin için bir fark yaratıyor mu?
Cevap 3: Hayır yaratmıyor.

Soru 4: Zorunlu staj kabul formunda bölüm başkanı imzasının ıslak imza olup olmaması sizin için bir fark yaratıyor mu?
Cevap 4: Hayır yaratmıyor.

Soru 5: Staj kabul formunu mail ile ilgili kişiye göndersek kabul oluyor mu?
Cevap 5: Hayır olmuyor. Okula gelip elden teslim etmeniz gerekiyor.

Soru 6: Belgelerin ıslak imzalı olması şart mı yoksa fotokopi olabilir mi?
Cevap 6: Islak imza şart değil fotokopi olabilir.

Soru 7: Benim şu an şirket tarafından sigortam ödeniyor sadece gerekli kabul formunu doldurup ilgili kişiye teslim edersem işlemim onaylanıyor mu?
Cevap 7: Eğer okul tarafından sigorta istemiyorsan sadece ilgili formu bölüm sekreterliğine teslim etmen yeterli.

Soru 8: Zorunlu staj hakkında genel bilgiye nereden erişebilirim?
Cevap 8: Zorunlu staj süreci ile ilgili bilgiye bölüm web sitemizdeki Staj Rehberinden erişebilirsin. Staj Rehberinin ve Staj ile ilgili Sıkça Sorulan Sorulardan cevabını bulamadığın sorular için ise bölüm staj sorumlularından bilgi alabilirsin

Soru 9: Fakültede bizim staj işlerimiz ile ilgilenen kişi kim?
Cevap 9: Staj ile ilgili genel bilgi için bölüm web sitesi ve bölüm staj sorumlusu, sigorta ile ilgili işlemler için İşletme Fakültesi Mali İşler

Soru 10: Zorunlu staj ile ilgili formlara nereden erişebilirim?
Cevap 10: Fakülte web sayfasından erişebilirsin (Formlar için link)

Soru 11: Zorunlu Staj yapacağım şirketin uygunluğunu nereden öğrenebilirim.
Cevap 11: Bu bilgilere bölüm web sitemizdeki Staj Rehberinden ve İşletme Fakültesi web sayfasındaki İşyeri Eğitimi ve Staj sayfasından erişebilirsiniz