Ana Sayfa
Aday Öğrenci
Neden Biz?

Neden Biz?

 

YBS Nedir?

4 sene boyunca sıklıkla duyacağınız ama yine de olmazsa olmaz sorumuz şu: Yönetim Bilişim Sistemleri nedir?  

Yönetim Bilişim Sistemleri, bir organizasyonda karar vermeye ve kontrole destek olmak amacıyla ham verileri girdi olarak alan ve birbiri ile bağlantılı parçaların (donanım, yazılım, ağ, insan, ve veritabanı) bu veriyi  toplaması, düzenlemesi, işlemesi, özetlemesi ile bilgi üreten ve bu bilgiyi saklayıp, gerekli kişi ve departmanlara dağıtan, asıl  amacı hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyerek firmaya  rekabet üstünlüğü sağlamak olan sistemlerdir.

Tecrübeli ve Uzman Akademik Kadro

Lisans, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi veren bölümümüz tecrübeli ve alanında uzman akademik kadrosu ile Türkiye'nin ilk ve en köklü Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerindendir (Daha fazla bilgi için Akademik Kadro'ya göz atabilirsiniz).

Üniversite Sanayi İş Birliğine Önem Veren Bölüm

Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü olarak üniversite sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz içinde yer alan Sakarya Teknokent şirketleri ile iletişimimiz ile öğrencilerimize staj ve iş imkanı sağlıyoruz. Ayrıca bölümümüz Sakarya şehrinin sanayi, teknoloji ve ticaret sektöründeki şirketler ile entegre, iş dünyası ile iç içedir. Bölümümüzun uyguladığı 7+1 eğitim modeli kapsamında öğrencilerimiz bir dönemlerini dolu dolu bir işletmede geçirerek iş tecrübesi kazanmakta ve iş dünyasına erkenden atılmaktadır (Daha fazla bilgi icin 7+1 Eğitim Modeline göz atabilirsiniz).

Çift Anadal Programı (ÇAP) ile Çift Diploma imkanları

Bölümümüzün Endüsti Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve diğer İşletme Fakültesi ile ilan Çift Anadal Programı anlaşmalarımız ile öğrencilerimizin iki diploma ile mezun olma imkanı bulunmaktadır.

Bilişim Temeli Sağlam Üniversite

Uzaktan eğitim konusunda öncü kurumlardan olan Sakarya Üniversitesinin sağlam bilişim altyapısı ve geniş imkanları bulunmaktadır. 

Lokasyon Avantajları

Sakarya Üniversitesi öğrencileri yeşilliğin içinde, Sapanca gölü manzaralı doğa ile iç içe bir kampüste eğitimlerini sürdürme şansı yakalamaktadır. Bununla birlikte kampüs içi ve kampüs dışı geniş sosyal sosyal imkanlar bulunmaktadır. Ayrıca bölümümüz ögrencileri Sakarya şehrinin stratejik konumundan b​üyük fayda görmektedirler. İstanbul, Kocaeli ve Ankara gibi şehirlere olan yakınlığı sayesinde öğrencilerimiz iş ağı kurma ve iş imkanlarına ulaşma konusunda kolaylık yaşamaktadır. (Daha fazla bilgi için Eğitim ve Yaşam Rehberine göz atabilirsiniz)

Ayrıntılı Bilgi İçin Aday Öğrenci Web Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraflar