Ana Sayfa
Duyurular
Üniversite Tercih Dönemindeki Öğrencilere Başarılar

Üniversite Tercih Dönemindeki Öğrencilere Başarılar

Üniversiteye giriş sınav dönemini başarıyla atlatmış ve şu an üniversite tercihi yapacak olan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz. Bu duyuruda Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü ile ilgili bilgilere en hızlı nasıl ulaşabileceğinizi aktarıyor olacağız.

Bölümümüz web sitesine kapsamlı bir Aday Öğrenci Rehberi bulunmaktadır. Linke tıklayarak SAU YBS'li olmak isteyen öğrencilerimiz için hazırladığımız içerikleri inceleyebilirsiniz.

Aday Öğrenci Rehberi sayfasında neden SAU YBS'li olmalısınız sorusuna cevap verdiğimiz Neden Biz? sayfası bulunmaktadır. Sonrasında bölümümüzde uygulanan dönemlik mesleki uygulama modeli olan 7+1 Eğitim Modeli tanıtılmıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında yeterli bilgisi olmadığını düşünen adaylarımız için hazırladığımız İstihdam Olanakları sayfası mezunlarımızın sektörde hangi iş alanlarında ve hangi iş pozisyonlarında çalışmakta olduklarını anlatmaktadır. Öğrenci Değişim Programları sayfasında da üniversitemiz ve bölümümüzün Erasmus+, Farabi ve Mevlana değişim programları açıklanmıştır. Bu programlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için ilgili üniversitemizin ilgili değişim programı web sayfasına erişebilirsiniz. YBS topluluğu sayfasında bölümümüzün öğrenci topluluğu hakkında genel bilgiye erişebilir ve SAU YBS Topluluğunun gerçekleştirdiği etkinlikleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca YBS Öğrenci topluluğumuzun bölüm hocalarımız ile yaptıkları video söyleşi serisine SAU YBST Söyleşi Serisi sayfasından erişebilirsiniz. Bölümümüzün ve fakültemizin kullanımına açık olan Bilgisayar, Finans ve Genel amaçlı laboratuvarlar ile ilgili bilgilere ve fotoğraflara Laboratuvar İmkanları sayfasından erişebilirsiniz. Bölümümüz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyen, ders programları, çift anadal programları, yandal programları, istihdam olanakları ve sosyal transkript gibi konuları incelemek isteyen adaylarımız üniversitemizin bölümümüz için hazırladığı SAU Aday Öğrenci Rehberini inceleyebilirler. Son olarak Sakarya Üniversitesi ve Sakarya şehrinin öğrenciler için imkanlarını tanıtmak adına üniversitemiz tarafından hazırlanmış olan Eğitim ve Yaşam Rehberine ilgili sayfadan erişim sağlayabilirsiniz.

Bu noktada bölüm ile ilgili merakınızı hala gideremediysek web sitemizin Bölüm sekmesi altında yer alan Tarihçe, Misyon ve Vizyon, Bölüm Başkanından sayfaları ile bölümümüzü daha derinden tanıyabilir, Akademik Kadro sekmesinden bölüm hocalarımızı inceleyebilirsiniz.

Ders programımız ve halihazırdaki eğitim-öğretim süreçlerimiz için bölümümüz öğrencileri için hazırlamış olduğumuz içeriklere Bölüm Web Ana sayfasında yer alan Öğrenci ve Eğitim sekmeleri üzerinden erişebilirsiniz.

Son olarak, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak yürütmekte olduğumuz ve fakültemizin dünya standartlarına uygun olduğunu gösterecek olan AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) uluslararası akreditasyon sürecimizi incelemek için ilgili içeriğe bölüm web sitemizdeki AACSB sekmesi veya İşletme Fakültesi AACSB Akreditasyon Web Sitesi ile erişebilirsiniz. AACSB akreditasyonu dünyada Harvard University, King's Collage London, Yale University gibi ileri gelen üniversitelerin, Türkiye'de ise sadece Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin sahip olduğu bir uluslararası işletme akreditasyonudur. Akreditasyon sürecimiz tamamlandığında (Tahmini 2022) Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü Türkiye'deki ilk ve tek AACSB akreditasyonlu örgün Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü olacaktır.  

Tercih sürecinde sorularınızı ve merak ettiklerinizi direk olarak bölüm öğrencilerimize iletmek isterseniz SAU YBS Topluluğu sosyal medya kanallarını ziyaret edebilirsiniz: Saü Ybst İnstagram / Saü Ybst Youtube / Saü Ybst Twitter